Păreri proprii despre mine şi tot ce se află în jurul meu…

…majoritatea femei.

Ok, poate exagerez, poate 1 milion au citit din curiozitate, 1 milion au început doar și alt milion au citit de plictiseală. Vorbesc despre Fifty Shades of Grey, roman de dragoste și erotism (eu aș zice de erotism și dragoste) care este la modă printre duduile din întreaga lume, inclusiv din România.

Mă încadrez în prima categorie de mai sus, am citit primul volum din pură curiozitate și pentru că mă gândeam că încep facultatea și n-o să mai am timp de citit chestii ”la modă”. Începutul este destul de bine structurat, cu ceva stereotipuri care dau bine, cu fata prostuță și bărbatul bogat, etern gentleman care se dovedește a fi un fel de Tarzan în pat. Până aici pare un roman simpluț, de dragoste, apoi începe tipul să se dezlănțuie. Este adeptul unor jocuri erotice pe care majoritatea femeilor le-ar considera… scandaloase.

Ipocritelor! Dacă ascultă cineva Paraziții (care uneori mai are și un mesaj inteligent, da, ”are” pentru că vorbesc despre trupă) imediat vă ofuscați că ”wai, fată, ce urât vorbesc”, dacă vă întreabă cineva, voi faceți ”dragoste”, nu ”s*x” (pfu, era să zic sex), dar dacă tipa e sclava sexuală a lui Grey, e cea mai bună carte pe care ați citi-o.

Ok, cartea îți dă senzația că ei chiar se iubesc și nu ai sentimentul ăla de greață… DAR măcar nu vă mai așezați pe piedestalul de sfântă pentru că… nu vă e locul. De fapt nu e locul nimănui.

Am citit cartea și nu m-a impresionat, dar nici nu m-a intrigat pentru că sunt deschisă la perspective noi. Pe de altă parte, Saint Mary în care pozează unele, astăzi fac dragoste (of course) cu lumina stinsă, iar mâine citesc cum… vă las pe voi să vă imaginați ce face Anastasia. :))

În curând apare filmul care dacă nu va fi pOrn, nu ilustrază cartea.

Ar fi putut fi o carte bună, dacă cele 400 de pagini de sex s-ar fi rezumat în maxim 100. Totuși, nu sunt critic literar, dar pe fufele romanticoase și prefăcute doamne și domnișoare îmi cam place să le critic când o iau pe arătură.

Wish you all the best după mult timp de când n-am mai trecut pe aici și aveți grijă ce citiți. De fapt citiți orice, dar nu deveniți o variantă a Doamnei Bovary. Live is life, naanaaa na na naaa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: